Utbildare, berättare, föreläsare, Författare

Välkommen!

På den här sidan berättar jag om mig själv och mina verksamheter. Min drivkraft är kärleken till det vilda, till det som är genuint levande. Jag vill på olika sätt inspirera till ett åter-förvildande av psyket och ett återbesjälande av världen. 

En levande värld

Set aside the learned ways of perceiving the world as dead matter for your use and see if you can recover again your actual perception of the world as a community of beings to whom you are meaningfully related." "
ERAZIM KOHAK
Ny bok ute nu!

Tillsammans med Pella Thiel har jag skrivit en bok om naturens rättigheter och en ekologisk rättsfilosofi. 

"Naturlagen tar ett helt nytt grepp om klimatkrisen, miljöfrågan och vår planet. I boken argumenterar författarna Henrik Hallgren och Pella Thiel för varför naturen borde ha juridiska rättigheter, och visar hur denna idé vinner alltmer utrymme samtidigt som den radikalt utmanar etablerade föreställningar om hur världen ser ut, vilka vi människor är och vad utveckling innebär." 

Tillsammans med min fru Karin Hallgren driver jag ekopsykologipodden som utforskar människans relation till naturen ur olika perspektiv. Här finns avsnitt om allt från  om naturvakenhet och animism, till djupekologi och ekopsykologiska perspektiv på zombies och vampyrer! 
Kan lyssnas på där poddar finns.